9august 2010

9augusti 2010; Hej Alexandra!

Du befinner dig just nu på SÖS intensivvårdsavdelning och här brukar vi skriva en kort dagbok om vad som händer eftersom det kan vara svårt att komma ihåg, då man ofta sover.
Du kom hit igår efter att din mamma inte kunnat väcka dig på morgonen i din säng. Det ser ut som att du tagit för mycket utav dina mediciner, varför vet inte vi men troligen hade du det jobbigt.
När du kom hit var du medvetslös och eftersom du hade svårt att själv orka andas blev du lagd i en respirator. Du har även stundtals haft kramper. I skrivandets stund ligger du fortfarande i respirator, lätt nedsövd för att kroppen ska få vila och återhämta sig. Vi har hjälpt dig att tvätta dig och jag (Johanna) och Lisbeth har flätat ditt hår och satt upp det i en knut för att det inte ska tova sig. Du har ett jättefint hår!

Din familj har varit hos dig hela natten och hela dagen så du slipper vara ensam! Nu önskar jag dig en god natt! //Johanna, undersköterska IVA

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Så sjukt. Bara för lite mer än två år sedan låg jag i en säng på intensiven, så nära på att dö. Ingen lust med något. Jag har kommit så jävla långt! jag kämpar men på mina dåliga stunder så är jag fortfarande samma rädd lilla 15åring jag var då.

 

RSS 2.0